ORANGE POMÔŽE DAROVAŤ VIANOCE OSAMELÝM ĽUĎOM AJ V PREŠOVSKOM KRAJI

11.12.2003 Celý región

Bratislava, 12. decembra 2003 - Spoločnosť Orange Slovensko sa rozhodla aj tento rok venovať jeden milión korún na realizáciu nápadov, ktoré pomôžu pripraviť...
Bratislava, 12. decembra 2003 - Spoločnosť Orange Slovensko sa rozhodla aj tento rok venovať jeden milión korún na realizáciu nápadov, ktoré pomôžu pripraviť Vianoce tým, ktorí by ich inak strávili osamote. Vďaka projektu Darujte Vianoce prežijú opustení ľudia tohtoročné sviatky pokoja a radosti veselšie. O finančnú podporu sa uchádzalo 217 projektov. Z nich bolo vybratých 72 najzaujímavejších, ktoré boli podporené sumami od 1200 do 80000 korún.

Od 23. októbra sa jednotlivci a skupiny uchádzali o finančnú podporu pre svoje projekty. Ich cieľom bolo navrhnúť spôsob, ako pripraviť nádherné Vianoce ľuďom, ktorí z rôznych dôvodov nemôžu sviatky prežiť so svojou rodinou či priateľmi. Projekty ponúkali množstvo nápadov, ako vytvoriť krásne vianočné chvíle pre deti v nemocniciach a diagnostických ústavoch, pre ľudí, ktorí sa z akýchkoľvek príčin ocitli na ulici, opustených ľudí v domovoch dôchodcov ale aj pre utečencov.

Projekty obsahovali dojemné ľudské príbehy, v niektorých prípadoch plné smútku. Mnohé z nich predložili ľudia, ktorí sú sami v ťažkej životnej situácii. Projekty posudzovala komisia zložená zo zástupcov Centra pre filantropiu, spoločnosti Orange Slovensko a pani Oľgy Feldekovej. “ Veľmi nás potešilo, že z väčšiny projektov bolo cítiť skutočne osobnú zainteresovanosť a úprimnú motiváciu pomôcť ľuďom v ťažkostiach. Vybrať nebolo vôbec ľahké - prežiť radostné a veselé Vianoce by si totiž zaslúžil úplne každý, “ povedal Anton Bódis, manažér oddelenia vzťahov s verejnosťou spoločnosti Orange Slovensko.

V Prešovskom kraji bolo podporených 11 projektov. „ Pozvite nás medzi seba“ nazvali projekt učitelia zo Základne školy v Snine. Hlavnými aktérmi budú deti zo špeciálnych tried, ktoré pripravili vianočný program pre zdravé deti. 20 mladých ľudí z obce Strážky sa rozhodlo pripraviť program pre obyvateľov Domova dôchodcov Náruč v Kežmarku.
112. zbor Prameň Slovenský skauting bude počas celého mesiaca december organizovať zbierku medovníkov a vianočných ozdôb s cieľom venovať ich do Domova dôchodcov, Centra telesne postihnutých a rodinám v núdzi v Skečove.
 

Vyberte región

mark